donderdag 12 september 2013

Tadaaaa!
En klaar is het ritszakje :)
Het was echt een leuk projectje om aan te werken. Al moet ik wel zeggen dat ik even wat uurtjes nodig had om moed te verzamelen om de rits erin te zetten. Het zakje was namelijk te klein om op de naaimachine de rits erin te zetten. Het handige keergat wat je normaal gesproken hebt als je iets van stof maakt, ontbreekt hier natuurlijk. Door het met de hand te naaien is het vanaf de buitenkant wel netjes strak afgewerkt. Het naaiwerk valt precies weg in de haaksteken en ik kon per steek de rits precies goed neerleggen. Doordat ik de haaksteken aan de buitenkant gevolgd heb, is het naaiwerk aan de binnenkant wel iets minder strak. Het is typisch zo'n puntje wat mij dan weer een beetje stoort, dat is dan weer een nadeel aan kritisch zijn op je eigen werk.


Wat ik met het zakje ga doen weet ik nog niet, maar ik denk dat ie iemand anders mag blij gaan maken. Dat geeft mij weer de juiste stimulans om er nog een te maken. De afgelopen paar dagen heb ik wat zitten klungelen met de patroonpapieren om wat printjes uit te testen. Maar het leukste vond ik nog wel dat ik per toeval ontdekte dat je ook erg makkelijk een inimini hartje kunt haken met tapestry.


Wordt vervolgd denk ik zo...

16 opmerkingen:

 1. Helemaal leuk geworden! En de rits is netjes:) zo zie je maar weer. Op naar een volgende.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi!
  Aan de binnenkant van de rits zie je juist dat het écht handwerk is, dat is helemaal oke hoor!
  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind hem helemaal leuk!!! Op naar de volgende!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. erg mooi geworden Evelien, knap ! en je kan er bij de volgende een voering in doen dan zie je niet dat het minder strak is.
  Super !!

  liefs, ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 5. O, Evelien, wat is dit ritszakje ontzettend leuk geworden!
  Ik vind dat de rits er super netjes in zit. Super gedaan! Ik ben nu al nieuwsgierig hoe de volgende er uit gaat zien ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een schattig ritstasje met die katjes!! Leuk, ik zie dat tapestry steeds vaker voorbij komen, mooi effect heb me daar nog nooit in verdiept eigenlijk.! Er is niks mis met kritisch zijn op jezelf, integendeel, hoewel het soms lastig is voor jezelf, is het juist een hele goede eigenschap! Grtzz..Maddy

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel mooi geworden, hop naar de volgende ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh die schattige hartjes :-)

  Ik vind je resultaat echt PRACHTIG. Die kleuren, het patroontje, de afwerking... knap.
  Ik vond haken nooit interessant, dacht dat je daar niet echt iets moois mee kon maken (shame on me), maar ondertussen ben ik van mening veranderd ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heel mooi geworden! Zelfs de rits zit er mooi in!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Prachtig! Ik ga je blog direct volgen via bloglovin'... Ik zie hier schone dingen passeren,
  Groetjes Sofie

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Zalig zakje! En bedankt voor je lieve berichtje! Geen zorgen maken hoor, met mij alles tiptop, alleen is het hier even te druk en loop ik mezelf wat voorbij. Maar binnenkort ben ik weer paraat met berichtjes, commentaren, en natuurlijk wat foto's van onze grote dag! En ondertussen genieten we van de wittebroodsweken :-) tot gauw x

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een mooi resultaat! Ziet er ook héél stevig uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wonderful so professional. I am terrible sewing zippers even if I did it on a sewing machines. Well done

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...