zaterdag 14 september 2013

Tunisch haken

Mijn vakantieweek is voorbij gevlogen. Jammer genoeg heeft het weer niet echt meegezeten, dus mijn plannen om een paar keer met Oscar naar het bos te fietsen zijn een beetje in het water gevallen. Maar goed, door het vele binnen zitten, heb ik wel weer wat leuke dingen ontdekt op haakgebied. Na het haken van het tapestryzakje en mijn zoektocht op internet naar meer leuke patronen kwam ik ineens op tunisch haken terrecht. Een soort van breien met je haaknaald.


Bij gebrek aan tunische haaknaald, gebruikte ik mijn Clover haaknaald. Ik kan je vertellen dat het nog best een gepriegel is om al die steken dan op je haaknaald te krijgen.


Nu is dit gewoon een basissteek en zijn er nog veel meer variaties, maar ik vind de structuur erg mooi; een beetje wafelachtig en dicht.


Dit lapje is gehaakt met hetzelfde soort garen, maar dan met haaknaald 5,5 in plaats van 2,5. Ik was benieuwd hoe de steek zou zijn als je hem wat losser haakt en ik zie al zo een lekkere zachte deken voor me. Had ik daar nu maar eens het geduld voor ;)
Aan de linkerkant van het lapje zie je nog een klein stukje van de Tunisian Knit Stitch. Drie keer raden waar dat op lijkt...

Na het proeflapje, wilde ik er toch wel iets er mee maken. Maarja, als je door gebrek aan lange haaknaalden alleen maar mini lapjes kunt haken, wat moet je dan maken?


Lekker simpel, maar iets wat ik nog steeds niet had; een speldenkussen :) Normaal ben ik niet zo van de zoetsappige roosjes op witte kussentjes, maar hier vond ik het wel bij passen.
Ik denk dat ik binnenkort toch maar eens echte tunische haaknaalden ga kopen.

9 opmerkingen:

 1. Ik vind je kussentje prachtig!
  Ik heb zulke naalden van mijn moeder, maar nog nooit echt uitgeprobeerd, moet dat toch maar eens gaan doen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. mooi8 Ik wil zo'n sjaal maar daar heb je wel een heel lange haaknaald voor nodig zeker?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi !
  Ik heb ook ergens zo'n haakpen liggen, en een boekje met uitleg, maar ik ben er nog niet aan begonnen... er is gewoon teveel moois om te maken!
  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi! En leuk om ook eens te proberen. Je kussetje is inderdaad wat zoetjes, maar ook best lief eigenlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Superschattig dat speldenkussentje :-) Ik denk dat er snel zo'n tunische haaknaald zal zijn bij jou :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Tunisch haken geeft inderdaad mooie structuur en zo heb je er weer een mooi speldenkussentje bij ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh wat mooi! Ik denk inderdaad dat dat een heel fijn en zacht dekentje zou kunnen worden! Misschien als het straks heel koud wordt dat je dan genoeg motivatie hebt om er een te maken ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb gisteren een setje van 12 tunische hknldn binnen gekregen via een advertentie op MP ze zijn 120 lang!!! dus lijkt me heerlijk haken! maar eerst n plaid afmaken met inderdaad....mijn Clover haaknaald,ik heb er al 60 en blijf haaknaalden bestellen erg he!!! ;-) Setje was €18 met verzendkosten erbij en duurde 2 weken voor het aan kwam (hong kong) maar ziet er goed uit.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...