zondag 8 september 2013

Tapestry crochet

 
Wat is dit leuk om te doen zeg! Toer na toer zie je beetje bij beetje een leuk patroontje ontstaan, wat het erg verslavend maakt om nog één toer te haken... En nog ééntje dan... En vooruit dit is écht de laatste voor nu :p
Het patroontje van deze leuke katjes vind je hier en hier staan nog meer patronen bij elkaar. Ik heb gelijk maar op Pinterest een nieuw bord aangemaakt, want van leuke patronen kun je natuurlijk nooit genoeg hebben. Er staat nu nog niet veel op, maar dat zal wel snel gaan veranderen.

Ik moet nog even bedenken hoe ik het verder ga vormgeven. Eigenlijk vind ik één rij katjes wel genoeg en ik wil ook geen drukke patronen erboven hebben. Ik denk dat ik her en der wat stipjes ga maken als sterrenhemel. Uiteindelijk is het de bedoeling dat er nog een rits in komt, maar daar moet ik denk ik nog even wat moed voor verzamelen. Het is typisch zo'n klusje wat in een klap het hele zakje kan verkloten :p


De binnenkant van het zakje ziet er trouwens ook mooi uit, dus er hoeft geen voering in. Omdat je een draad onzichtbaar meeneemt onder het haken, is het ook wat steviger dan een normaal haakwerkje.

Ik heb eigenlijk nu al zin om nog meer patroontjes uit te testen. Alleen jammer dat het zo veel tijd in beslag neemt. Aan de andere kant, de komende week heb ik natuurlijk vakantie... Komt dat even mooi uit ;)

Voor diegene die er ook mee aan de slag willen, op YouTube staan genoeg tutorials. En als je amigurumi's kunt haken, is dit eigenlijk heel gemakkelijk te maken. Het enige waar je wel mee op moet letten is of een patroon voor links- of voor rechtshandigen gemaakt is. Ook kun je natuurlijk zelf je eigen patroontjes gaan maken, je vind hier patroonpapier voor rechtshandigen en hier voor linkshandigen.
Let wel op dat er verschil zit in het haken van toeren of rijen. Ik heb deze keer gekozen voor het haken van toeren omdat mij dat gewoon beter ligt. Voor het haken in rijen kun je dit patroonpapier gebruiken.

14 opmerkingen:

 1. Oh wauw, dat is supertof, die techniek ga ik zeker ook eens proberen (ooit)!
  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat ziet er super uit! Volgens mij heb jij het helemaal door en kunnen we binnenkort de prachtigste werkstukken verwachten :-)
  Fijne vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi geworden, voor de rits, kijk even op mijn blog bij http://franciens-haakwerk.blogspot.nl/2013/09/tapestry-crochet-3-little-pouch.html Ik ben vanaf de rits begonnen met haken, scheelt een hele hoop gemier, haha.
  Ben benieuwd naar het eindresultaat, groeten F.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk!! Ik ga ook eens kijken of ik dat kan. Mooi patroontje!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. en door de kleurcombinatie is het helemaal super...iets voor in je winkeltje!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hij is superleuk! De kleuren zijn ook geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Love it and love it! The pattern is coming a long beautifully! Good job :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Haken is sowieso verslavend...((:
  Letty/Elle-Bee

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...