woensdag 17 juli 2013

Recept voor rozijnen cupcakes


Ik vind het bakken van onbekende recepten altijd wel spannend. Hoe mooi de plaatjes bij de recepten er ook uit zien, het is ook maar de vraag of ze ook zo lekker smaken.
Na de mislukte muffins van de vorige keer, moesten er deze keer natuurlijk weer eens cupcakes gebakken worden. Toen ik vorige week zin had om wat te bakken, bleek al snel dat ik eigenlijk geen enkel ingrediënt voldoende op voorraad had om een recept te volgen en ook geen bijzondere toevoegingen had om de cupcakes wat specialer te maken. Handig! Natuurlijk had ik op dat moment weinig zin om even snel boodschappen te doen. Maar goed, de zin om iets te bakken bleef en de zin in cupcakes ook. Dus besloot ik met de ingrediënten die ik in huis had, toch wat te maken. Althans, ik waagde een poging om er iets eetbaars van te maken. En dat is goed gelukt! Zo goed, dat ik gisteren weer precies hetzelfde "recept" gevolgd heb :)




Heerlijke rozijnen cupcakes. Eenvoudig en toch vol van smaak dankzij boekweitmeel :)

Zin om deze cupcakes zelf een keer te maken?

Ingrediënten:
- 180 gram tarwebloem
- 150 gram boekweitmeel
- 200 gram suiker
- 150 gram margarine
- 100 ml zonnebloemolie
- 4 eieren
- 2 zakjes vanillesuiker
- 125 gram rozijnen
- 1 theelepel bakpoeder
- snufje zout

Verwarm de oven voor op 165 graden en wel de rozijnen in wat water. Laat de margarine au bain marie smelten, dat maakt het mixen een stuk makkelijker. Doe de suiker, de gesmolten margarine en de zonnebloemolie samen in een kom en mix dit een geruime tijd. Voeg vervolgens de eieren en de vanille suiker toe en mix het nogmaals goed door tot een luchtig geheel. Hoe langer je het klopt, des te luchtiger zullen je cupcakes worden.
Meng in een andere kom het boekweitmeel, tarwebloem, zout en het bakpoeder door elkaar en voeg dit toe aan het suiker/boter/ei mengsel. Mix het geheel nogmaals en schep op het einde de uitgelekte rozijnen er doorheen.
Doe het beslag vervolgens in de cupcake vormpjes (je zult er ongeveer 13 uit het beslag kunnen halen) en zet ze 25 minuten in de oven. 

3 opmerkingen:

  1. dat ziet er heel smakelijk uit. Rozijnencupcakes zijn eigenlijk altijd goed :p

    toch weer net ietsje anders met dat boekweitmeel. Wil ik ook wel eens proberen. AL heb ik dat nog nooit gebruikt, moet ik bekennen. Haal je dat gewoon bij de supermarkt?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dit pak komt van de Ekoplaza (biologische supermarkt) :)

      Verwijderen
  2. mjummie! Ga ik ook eens proberen!
    Hier is het na alle zomerse dagen momenteel flink aan het onweren en regenen... dus stilletjes komen de bakkriebels weer boven. fijn weekend!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...