zaterdag 13 juli 2013

De fruitmedailleJa hoor, mijn eerste echte custom listing op Etsy is een feit. In het verleden heb ik wel eens verzoekjes gehad of ik producten in een andere kleurstelling kon maken, maar zo'n opdrachtje als deze heb ik nog niet eerder gehad. Ik zit nog steeds met een big smile op mijn gezicht :D

Een mevrouw uit Engeland had contact met mij opgenomen en had de volgende vraag;
Haar dochtertje van 5 jaar heeft een beetje moeite gehad met haar draai te vinden op school. Haar juffrouw had daarom een klusje voor haar bedacht om haar zo wat zelfvertrouwen te geven. Op haar school krijgen ze dagelijks gratis fruit en het meisje in kwestie werd omgedoopt tot 'Fruit Lady' en mag dagelijks het fruit ophalen en uitdelen. Hierbij mag ze iemand uit haar klas uitkiezen om haar te helpen. Nu was dus de vraag of ik iets zou kunnen maken in de vorm van een badge, dat het uitgekozen klasgenootje kan dragen als hij/zij het meisje helpt.

Nu vind ik een badge/broche een beetje een lastig iets in combinatie met 5 jarige. Je zit altijd met het risico dat ze zichzelf kunnen prikken, het is niet makkelijk even snel te bevestigen en kledingstukken zouden beschadigd kunnen worden.

Ik kreeg volledige vrijheid in het ontwerp, als het maar niet te bont zou worden en geschikt zou zijn voor zowel jongens als voor meisjes. Eigenlijk best spannend dat je zo'n opdracht van een wild vreemde krijgt en dat je iets moet gaan verzinnen aan de hand van wat mailtjes, zonder dat je ook maar iets weet qua smaak van de ander.


Gisteren toen ik de voorkant van de medaille af had, heb ik gelijk een foto gestuurd en zat ik vervolgens vol ongeduld naar mijn inbox te staren en te wachten op een reactie.


De reactie die volgde maakte de glimlach op mijn gezicht nog groter (voor zo ver dat nog kon haha), en met nog meer plezier heb ik de "fruitmedaille" afgemaakt.
Ik vond het echt een super leuke uitdaging. Ik heb echt genoten van het hele proces, van het bedenken tot en met het maken. Ik had echt nooit verwacht ooit zo'n custom order te krijgen, wat dat aan gaat ben ik nog steeds zo blij dat ik vorig jaar een Etsy shop heb geopend :D

Goed, na al dat gefreubel ga ik maar eens genieten van het zonnetje.
Fijn weekend!

 

14 opmerkingen:

 1. WAUWWWWWWW, wat heb je die super leuk gemaakt zeg! Echt fantastisch! Niet te veel, niet te weinig, gewoon helemaal goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. super zo'n opdracht en ook super uitgevoerd !!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk! Dat gekleurde touwtje is ook erg leuk, vast niet moeilijk te haken?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk! Echt een bijzondere opdracht. En goed ook dat je het zo leuk vond om te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hij is helemaal gelukt, ziet er echt super uit!!
  ..en leuk is dat hè zo'n custom opdracht?
  Net zoals jij het beschrijft, heb ik er nu een paar gehad en vind het iedere keer weer super spannend:))
  Nog een fijn weekeinde!
  groetjes,
  Letty

  BeantwoordenVerwijderen
 6. het mooiste van een opdracht is dat het jouw creatieve geest prikkelt om iets moois te maken. is goed gelukt zou ik zeggen.
  het meisje zal dit met grote trots bij iemand omhangen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zo mooi, hier mag je echt wel trots op zijn, leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Very cute pendant! :) What a creative idea!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Gaaf... het resultaat mag er zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. I love it! :) This is so creative and original :)

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...