zondag 8 december 2013

Weekend(er)!


Aangezien ik nog steeds enthousiast ben over mijn sjaal die ik gehaakt heb met Stylecraft special DK, was ik eigenlijk heel nieuwsgierig geworden naar het Weekender garen van Stylecraft dat ze sinds kort bij Echtstudio verkopen.


En ik kan jullie vertellen dat het echt superfijn garen is; heerlijk zacht en er zit een mooie glans op. Ik weet al waar ik mijn volgende deken van ga haken! Maar goed, nu heb ik natuurlijk slechts 3 bollen besteld en daar wil ik wat van maken. Een sjaal zal ik maar niet doen, want daar heb ik er al zoveel van ;) Ik zat dus te denken aan een rokje en was een beetje gaan zoeken op internet naar een leuk haakpatroontje maar die heb ik tot nu toe nog niet gevonden. Wel kwam ik dit rokje van Drops tegen en dat moet mij denk ik nog wel lukken.


Ik had alleen nog nooit met een rondbreinaald gewerkt dus dat heb ik gisteren eens geprobeerd. Eigenlijk is dat weer typisch zoiets wat enger klinkt dan dat het is, want het valt reuze mee. Alleen zit ik nu dus met de vraag waarom ze bij het patroon op een gegeven moment van een 7mm rondbreinaald naar een 6mm rondbreinaald gaan? Is dit alleen om het wat strakker te breien? En is zoiets echt noodzakelijk? Bij haakwerk haak ik altijd alles met dezelfde haaknaald omdat ik het niet mooi vind als het een strakker gehaakt is dan het andere. Maar goed, mijn breikennis is echt nihil dus wie o wie heeft er tips?


Naar aanleiding van mijn proeflapje weet ik inmiddels wel dat ik niet genoeg heb aan die 3 bollen Weekender, dus ik zal er sowieso nog wat moeten bijbestellen. En eigenlijk komt dat best goed uit want dan kan ik meteen een dikkere rondbreinaald bestellen.
Ik ben stiekem zelf heel erg benieuwd waar dit project gaat eindigen. Tot nu toe heb ik altijd een haat liefde verhouding gehad met breien en ik hoop zo dat gewoon een leuk projectje gaat worden waardoor ik misschien toch weer wat meer ga oefenen met breien.

3 opmerkingen:

 1. Als ik het patroon bekijk, heb je de dunnere naald nodig voor de onderkant en de bovenkant van het rokje. Ik denk dat het dan mooier aansluit. Ik zou het zeker aanhouden, anders loop je misschien de kans dat het gaat lubberen. Ik ben heel benieuwd hoe het wordt en zo langzamerhand wil ik dat garen ook wel eens proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is vrij standaard om boorden op een dunnere naald te breien, om deze mooi strak te houden. Dus inderdaad zoals marmarel al schreef, om te voorkomen dat het gaat lubberen.
  Drops gebruikt echter wel vaak meerdere diktes van breinaalden, niet alleen voor de boorden, maar bijvoorbeeld ook om een taille in een trui wat te laten toelopen. Dat kan mooi zijn, maar vaak vind ik het een raar gezicht, omdat rond je taille dan opeens je steken kleiner zijn.
  Succes met het vinden van een passend patroon. Het garen lijkt het me wel waard om daar echt even moeite voor te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. knap dat jij al kan breien met een ronbreinaald, ik heb deze ook maar begrijp er nog niet veel van...

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...