donderdag 24 oktober 2013

Dé deken


Zo, eindelijk is ie af. Ik heb er bijna 2 jaar overgedaan en het is echt mijn langst lopende project ooit. Het is mijn eerste deken en ik dacht destijds slim te zijn door voor goedkoop garen te kiezen. Dan zou het niet zo zonde zijn als ik het uiteindelijk toch niks zou vinden. Maar laat nou juist de keuze van het garen de oorzaak zijn waarom de deken zo vaak weggestopt is in een hoekje en het 2 jaar geduurd heeft voordat ie af was. Iedere keer vond ik het eigenlijk zonde om zoveel tijd te steken in een deken waarvan ik niet tevreden zou zijn met de kwaliteit. De laatste paar weken heb ik dit maar losgelaten en gewoon doorgehaakt. En ik moet eigenlijk zeggen, dat nu hij af is, de kwaliteit niet zo heel erg uitmaakt. Ik heb hem gehaakt met Saskia garen van de Wibra en noem mij gevoelig, maar die vind ik toch altijd wat kriebelen. Maar goed zo'n deken komt eigenlijk niet in contact met je huid en ik ben er al achter dat hij heerlijk warm is.


En daarin ben ik niet de enige. Volgens mij is het ook Oscar zijn favoriete deken. Tijdens het haken heb ik hem de hele tijd uit de buurt gehouden, maar ik kan nu moeilijk lekker op de bank gaan zitten mét dekentje, maar zónder Oscar. Ik ben benieuwd hoe de deken zich houdt als hij met enige regelmaat gewassen gaat worden.


Er komt zeker weten een volgende deken en daarbij ga ik het net zo doen als bij deze, na iedere kleurwisseling meteen draadjes wegwerken. Ik moet er niet aan denken dat ik nu nog al die draadjes weg zou moeten werken en ik denk ook niet dat je ze dan nog echt mooi onzichtbaar weggewerkt krijgt.


Wat ik alleen nog niet weet is welk garen ik ga gebruiken. Ik neig erg naar de Stylecraft special DK, mede ook door het grote kleurenpalet. Het enige nadeel is dat het hier nergens te koop is en ik dus geen idee heb wat de kwaliteit is van het garen. Iemand ervaring hiermee? Of wat is jouw favoriete acryl of acryl/katoen mengeling garen?


Tot slot nog even wat feitjes:
- De deken is 135cm X 180 cm, lekker groot dus :)
- Ik gebruikte 12 bollen garen, waarvan de lichtblauwe veel eerder opwas dan de groene en de grijze.
- Pas toen de deken af was knipte ik alle losse draadjes af en dat leverde 7 gram garen op.
- En dan de laatste, het geen wat je eigenlijk niet wil weten... In totaal haakte ik 28.120 stokjes!

15 opmerkingen:

 1. Die laatste foto is ZO gezellig!
  Alleen daarvoor al loont het de moeite dit project beëindigd e hebben.

  Mooi gelukt, mooie kleuren!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Annell Rapido raad ik aan! Daar haak ik nu een deken mee, heerlijk zacht terwijl het 100 % acryl is. Het is te koop bij onze Zuiderburen, Wol enzo. Moet je maar eens kijken! De deken is wel prachtig geworden hoor!!! Leuke kleuren bij elkaar, eigenlijk jammer dat je er dan zo lang over gedaan hebt..

  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik haakte een deken in catania (veritas) en dat is loodzwaar, als ik eronder lig ben ik platgedrukt, dus het is eentje voor de sier. Ik werkte er een half jaar elke dag aan

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een deken is veel werk, ben ook bezig met een. Wel met Stylcraft garen, dus iets zachter dan die van de wibra. Maar ik vind je deken toch heel geslaagd en de kleuren zijn prachtig!

  Liefs,
  www.twinklezcreations.blogspot.be

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Pfff knap hoor! Ik begin er niet aan, weet zekere dat het in een hoek beland en nooooooit afkomt...hahaha...hoezo zelfkennis! Ik vind je kleurencombinatie prachtig en Oscar is er al helemaal aan verknocht zo te zien:-) Geniet onder je dekentje!! Grtzz..Maddy

  BeantwoordenVerwijderen
 6. mooie kleuren en je hondje geniet er zichtbaar van!!
  inderdaad is het goedkope garen van de wibra en zeeman net zo goed als de duurdere van de zogenaamde betere merken!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Stylecraft (bij Echtstudio) is ook 100% acryl, voordelig per bol en ZOOOO zacht en fijn.
  Maar je deken is mooi hoor! Ik vind dat ze bij de Wibra gewoon best leuke kleurtjes hebben af en toe. Laat dat maar eens liggen voor €1 pers bol ;-)
  Esther.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat is de deken mooi geworden en zo te zien valt hij goed in de smaak :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oi amiga, adorei todas as novidades do teu blog, também trago novidades no meu blog para ti contar, confira e depois deixe um comentário para eu poder saber o que achastes,abraços do Brasil.
  http://www.titacarre.com
  http://elo7.com.br/titacarre

  BeantwoordenVerwijderen
 10. O, jouw hond slaapt ook ondersteboven! Heb zonet de foto aan ons hondje pukkie laten zien en gezegd dat ze toch normaal is :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. op de foto ziet hij er prachtig uit.. anell rapido heb ik ook als reactie gekregen, dat ga ik toch ook eens 'bekijken'. En misschien voor mij ook slimmer eerst een babydeken te maken ;) En wat een lieverd is het toch!!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...