vrijdag 4 oktober 2013

Babymutsje


Binnenkort wordt in onze vriendengroep de eerste baby geboren. Afgelopen zondag hadden we met een groepje dames een heuse babyshower. Naast wat andere kleine cadeautjes, moest ik natuurlijk ook iets haken en dat is uiteindelijk een baby mutsje geworden. Het is nog onbekend of het een jongen of een meisje is, dus de kleuren heb ik een neutraal moeten houden.

Het spannendste vind ik nog wel of het uiteindelijk gaat passen. Ik heb hem meerdere malen uitgehaald omdat het naar mijn mening veel te groot leek. Opzich maakt dat natuurlijk niet heel veel uit en kan het beter te groot zijn dan te klein, maar het is natuurlijk wel leuk als de kleine het mutsje meteen kan dragen. En mocht het uiteindelijk alsnog te klein zijn, dan heb ik snel genoeg een grotere gehaakt ;)


Het mutsje is gehaakt met halve stokjes en de laatste twee toeren heb ik afwisselend front en back post stitches gehaakt. Geen idee hoe je dit op zijn Nederlands noemt, maar je krijgt er in ieder geval een mooi afgewerkt randje van.

Mocht je nog een handige manier zoeken om van kleur te veranderen, ik gebruikte de methode uit dit filmpje;

10 opmerkingen:

 1. Ik zit ook altijd te stoeien met mutsjes, lijken inderdaad altijd maar veel te groot. Uiteindelijk blijkt dat wel mee te vallen. Hopelijk is deze ook goed!

  Groetjes Imara
  www.projectknuf.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh hij is super mooi geworden! Leuk voor in je shop ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oef dacht ik, in het duits, dat viel gelukkig mee. Al snap ik niet echt zijn begin techniek. En hij haakt een beetje gek in mijn ogen. wel leuk een hakende man, haha. Leuke muts trouwens!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ah, gewoon doen, dan begrijp je het vanzelf. Haha. Wat is een fijne wol/katoen die niet kriebelt voor mutsen en sjaals? En weet jij waar ik hippe breipatronen voor baby en kinder truien kan vinden? Ik kom bijna alleen maar van die 80er jaren modellen tegen. Heb jij een tip?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk mutsje! En bedankt voor het linkje, ik ga eens de tijd nemen om het helemaal uit te kijken :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...