zaterdag 29 juni 2013

Muffin vs Cupcake


Aangezien er op creatief gebied op dit moment weinig uit mijn handen komt, ben ik de laatste tijd weer wat vaker in de keuken te vinden.
Vorige week had ik muffins gemaakt en ze waren echt heerlijk! Het beslag ziet er nooit echt lekker uit, maar het resultaat mocht er wezen.Dit is zeker niet de laatste keer dat ik deze combi van kokos en banaan gemaakt heb. Het fijne aan muffins vind ik altijd dat ze niet zo zoet zijn en dat ze lekker vullend zijn.

Mijn vriend houd echter meer van cupcakes en aangezien ik hem natuurlijk ook tevreden moet houden, heb ik afgelopen week cupcakes gemaakt.


Een tijdje terug heb ik een heel mooi kookboek van Inge gekregen en daar heb de kokos citroen cupcakes uit gemaakt. Het was even een uitdaging om alles om te rekenen van cups naar grammen maar het was zeker de moeite waard.Wat een heerlijke cupcakes, zoet en fris tegelijkertijd! En het vervelende van cupcakes vind ik dan weer dat je daar echt van kunt blijven eten. En dat is best een nadeel als je er 24 hebt liggen... Ze waren heerlijk luchtig maar ook mier en mierzoet! Ik heb geloof ik mijn portie suiker voor de komende maand weer gehad ;)

Aangezien ik de smaak qua bakken te pakken heb, leek het mij wel handig om maatbekers of lepels te hebben met cupverhoudingen. Ik heb heel het centrum hier afgestruind maar die dingen zijn dus nergens te vinden hè! Zelfs niet in de duurdere servieswinkels. Vreemd als je het mij vraagt, maar goed toen heb ik mijn zoektocht maar voortgezet op internet. Daar vond ik er wel een aantal, maar ja of ze waren best prijzig of er kwamen de nodige verzendkosten bij. En ineens zag ik dat ze ze bij de AH ook zouden verkopen voor slechts 4 euro! Alleen natuurlijk niet bij de Appie in Uden :( Op dat soort momenten heb ik echt de beste vriend ooit, want drie keer raden waar hij de volgende dag mee thuis kwam;


Dé maatschepjes van de Appie :) Na zijn werk was hij nog even naar een AH gereden. Vanaf nu heb ik dus geen gedoe meer met omrekenen en kan ik gewoon de maten uit het boek aanhouden.

En wat is jullie favoriet; muffins of cupcakes?

8 opmerkingen:

 1. Het ziet er heerlijk uit. Als ik zelf iets bak is dat meestal appeltaart en dan vaak de kruimelvariant. Cupcakes/muffins heb ik nog nooit gemaakt.

  Fijn weekend,dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hij heeft zijn cupcakes dubbel en dwars verdiend ;-)

  Mjammie.... kokos/banaan! Heerlijk tropisch (de temperatuur denken we er wel een beetje bij)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. mmmmm...ziet er weer héél lekker uit!
  ..en lief dat hij even die maatcupjes is gaan halen...(mischien ook een beetje eigenbelang?)
  Fijn weekeinde!
  groetjes,
  Letty

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wie had ooit gedacht dat het zo'n schatje zou worden ;) Klinkt allemaal super lekker, kon ik er maar een komen proeven! Of als ik nou mijn boek bij had, kon ik ze zelf maken.
  Dat ik trouwens nooit aan het kopen van maatschepjes gedacht heb he! Dat had me een hoop werk gescheeld.
  xo

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De Appie heeft bij ons ook allemaal van dat soort spul, ideaal!!! Ik heb nog de rode versie ervan :p Lekker koken en bakken is natuurlijk ook creatief hè! ;) Geniet er maar lekker van!!!

  Fijne zondag!!! Liefs, Vera

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben een muffins fan :-)De kokos-banaan combinatie heb ik nog niet gemaakt. Ga ik ook eens proberen want het klinkt alvast heel lekker :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je bent in de keuken behoorlijk creatief hoor! Lief van vriend dat hij ze voor je ging halen!! Ik ben ook meer een muffins fan (om te eten dan) , maar qua 'uiterlijk' ben ik gek op de cupcakes:-)) Kokos/banaan klinkt wel heerlijk moet ik zeggen! Grtzz..Maddy

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Yummy pics! I LOVE both muffins and cupcakes! :) yours look wonderful!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...