woensdag 23 januari 2013

Haaknaalden zoeken nieuw baasje

Het voordeel van haken vind ik altijd dat je maar één naald nodig hebt en met verschillende projecten tegelijkertijd bezig kunt zijn zonder dat je problemen hebt dat je naald "bezet" is.
Tegenwoordig krijg je onderhand overal een gratis haaknaald bij. Aangezien ik erg gehecht ben aan mijn plastic Addi haaknaald, zoeken deze houten haaknaalden een nieuw thuis.

Ik heb er 2 van 10mm en 2 van 12mm. Mocht je er zelf nog geen hebben of iemand weten die je er een plezier mee kunt doen, laat dan een berichtje achter. Vergeet niet te vermelden naar welke maat je voorkeur uit gaat. Mochten er meer reacties komen dan dat er haaknaalden zijn, dan maak ik na het weekend de nieuwe baasjes bekend :)

Edit; Haaknaalden zijn reeds naar een nieuw baasje gegaan.


 Ik zag zondag trouwens nog een paar mooie sporen in de sneeuw. Je vraagt je bijna af wat voor een rare beesten er in de bewoonde wereld wonen.

 
Gelukkig had ik dat rare beest zelf aan de riem en heet hij gewoon Oscar :p

Zondagmiddag stond ik ook weer in de keuken muffins te maken. Dit zijn de lekkerste tot nu toe.


Ik had aan het basisrecept 2 zakjes vanillesuiker toegevoegd en er op het laatst nog stukjes appel met een laagje kaneel en suiker doorheen gedaan. Jammie!

Mijn groene scarfette ligt op dit moment zielig op tafel. Ik weet zeker dat ik nog ergens een bolletje groen garen heb liggen, maar ik kan het niet vinden... Lang leve de chaoot! Dat wordt vanmiddag dus nog even doorzoeken en anders toch nog maar een dezer dagen een nieuwe bol kopen.


Door de aanhoudende kou van de afgelopen dagen heb ik vandaag ook maar eens een muts voor mijzelf gehaakt.


Het patroon vind je hier. Ik heb toer 7 en 9 met fuchia gehaakt, bijpassend bij mijn infinity scarf.


En dan tot slot nog een tip voor diegene die net zo handig zijn (niet dus...) met Photoshop als ik;
Op Picmonkey kun je heel makkelijk je foto's bewerken. Zeker het knopje Exposure is erg handig op deze grijze dagen. Weet je niet welke eigenschap je moet veranderen, dan klik je gewoon op "auto ajust", dan kom je al een heel eind.


17 opmerkingen:

  1. Ikdoe graag mee want ik heb er nog geen:( en die muffins zien er lekker uit!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Intrigerend spoor heeft dat beest achter gelaten hihihihi

    Je lijkt wel een haaknaaden-opvang zo met nieuw huisje gezocht hahahahahhaha. Lief van je dat je ze dan weggeeft. Helaas niet voor mij .... te groot voor mijn pijnlijke en eigenwijze vinger :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. je muffins en mutsen zien er allemaal geweldig uit zeg!!! en wat een grappige dier sporen zeg
    wat leuk van die houten naalden ( ken ze niet hihi )
    zou dus graag er op in schrijven,,......................... en dan kijken wel wel wie de gelukkigen worden ha ha

    dan no 10

    lieve groet jenneke

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Die muts staat je echt goed!
    De muffins zien er erg lekker uit en als ik zo de ingrediënten lees... hmmm! Ik moet nog even wachten op mijn nieuwe oven, de oude is overleden na 17 jaar trouwe dienst, maar als hij er is ga ik het vast ook eens uitproberen :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. O ja, de haaknaalden... die laat ik liggen voor een ander ;-)

      Verwijderen
  5. Ik heb wel belangstelling voor je haak naald nr 10, als beginner heb ik nog niet alle maten en zeker niet die grotere. Dus je zou mij er een plezier mee doen. En die muffins zien er ook erg lekker uit dus doe daar dan ook maar een van ;-) hahahaha.
    Lekker warme muts, kun je nu wel gebruiken.

    Lieve groet,dinah

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Lief dat je de naalden weggeeft! Ik heb dat maatje al en eigenlijk gebruik ik ze zelden, dus gun ze graag iemand anders.
    Balen van je bolletje...ik heb dat een keer met een bolletje wit katoen gehad...wist zeker dat ik nog een nieuwe had, hele huis op zijn kop....nergens...maar weer een nieuwe besteld, vond ik hem later terug in mijn wolletjes la....gewoon een andere kleur bovenop gepropt waardoor ik hem dus niet meer zag...zucht...hoop dat je hem vind! Gave muts weer...je hebt wel een leuk mutsenhoofd! (dat bedoel ik dus aardig..LOL) Grtzz..Maddy

    BeantwoordenVerwijderen
  7. wow ik wist niet eens dat je zulke groten maten kon hebben! ik heb ze ook nog nooit ergens bij gekregen zoals jij. ik zou wel graag eentje willen als dat nog kan. dan zal ik wel de 12 willen zodat ik eens een sjaal ofzo kan haken met lekker grote gaten er in!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Jaaah, haaknaald 10 heb ik nog niet! Ik heb trouwens nog een goed patroon voor een baby mutsje gevonden. Eerst de permature versie gemaakt, die is inderdaad echt klein. Nu bezig met de newborn versie. Deze is idd lekker snel! Na wat babymutsjes op naar een muts voor mezelf volgens jouw patroon!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik wil wel een nummer 12. Ik wil graag een keer mijn eigen zpagetti maken van oude t=shirts maar ik heb nog geen haaknaald om er mee te haken.
    Groetjes,
    Jose

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Die muffins hmmmm... en verder m(h)aakte je weer mooie dingen!
    Als ik al die leuke gehaakte dingen van jou zie passeren, denk ik altijd: dat wil ik ook eens proberen (of een poging tot). Een haaknaaldje zou dus zeer welkome zijn, ik ben met beide maten blij. Misschien ook de perfecte stok achter de deur, want als ik er dan eentje van jou krijg, dan MOET ik daar toch echt iets mee maken, niet? :-)
    vele groetjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ik heb nog nooit met een houten naald gewerkt, dus ben ik wel benieuwd...Nummer 12 mankeer ik zowiezo nog... Ik hou me dus aanbevolen!
    Die muffins zien er trouwens heerlijk uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. He die sneeuwpootjes zijn schattig. Ik zou je toch eens graag met oscar zien wandelen hoor! Ben jij dat met die mooie ogen?

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Leuke muts!
    Muffins zien er lekker uit..heb al héél lang niets meer gebakken, misschien toch maar weer eens proberen?
    Dat photoshop programma is echt superrrr!
    Heb gisteravond het één en ander uitgeprobeerd en zelfs ik kan er mee omgaan:)Dank je wel voor de info.
    Sluit me verder aan bij emmel-prutsemieke, ben jij dat?
    Fijne dag nog, groetjes,
    Letty

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ik heb deze week net haaknaald nr. 12 aangeschaft, maar een nummer 10 heb ik nog niet. Zou dus wel leuk zijn om een 10 te winnen ;)
    Heb vorige week bananenmuffins gebakken, waren heerlijk, maar blijkbaar was ik de enige in huis die ze lekker vond :( De buren waren dus dankbaar...
    Deze namiddag een eenvoudig appeltaartje met vanilleroom te bakken, omdat ik een zanddeeg liggen heb die stilaan op moet. Zal heel braafjes één klein stukje eten en de rest uitdelen, tja, wil geen boze dietiste volgende week hé !
    Leuk trouwens om je eens op de foto te zien, zo heb ik een beeld van hoe je eruit ziet, altijd spannend om een gezicht op een naam te kunnen voorstellen.
    'n vrolijke groet,
    sneksniltje

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Allereerst is de muts heel leuk, en de muffins zien er echt om op te eten uit (krijg er stiekem zin in).
    Haaknaald nr 10 heb ik liggen, maar een nr 12 nog niet, dus aar heb ik wel interesse in :)

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Ein tolles Set! ;o)
    Liebe Grüße,*Manja*

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...