maandag 12 november 2012

Patroon zeepzakje

Voor die gene die interesse heeft, een klein patroontje van de zeepzakjes die ik gisteren liet zien.
Ze zijn gehaakt met haaknaald 3 en Phildar Coton 3 voor de zeepjes van de Action (afmeting 4,5cm x 4,5cm x 2cm), maar kunnen natuurlijk makkelijk op maat gemaakt worden voor andere formaat zeepjes. Heb je hier moeilijkheden mee, neem gerust even contact met mij op :)Patroon zeepzakje

Haak 11 lossen.
Haak in de eerste losse vanaf de naald 2 halve stokjes en vervolgens in iedere losse een half stokje, in de laatste losse haak je 2 halve stokjes (13 halve stokjes).
Dan ga je aan de andere kant van de lossen verder haken. Je begint weer met 2 halve stokjes, dan in iedere losse een half stokje om vervolgens weer te eindigen met 2 halve stokjes in de laatste losse. Als het goed is heb je nu 26 halve stokjes.

Vanaf nu ga je gewoon rondhaken op de amigurumi manier. Je sluit de toer dus niet af met een half vaste. Hierdoor komen de ruitjes schuin boven elkaar te staan.

Toer 2: Haak een half stokje, *een losse, sla een half stokje over en haak dan een half stokje*. Het gedeelte tussen de sterretjes blijf je steeds herhalen, uiteindelijk eindig je de toer met een losse.
Toer 3 t/m 11 (of net zo lang tot je de juiste lengte hebt): Haak een half stokje op het halve stokje, *haak een losse,  en haak een half stokje op het volgende halve stokje*. Het gedeelte tussen de sterretjes blijf je steeds herhalen.

Voordat ik aan toer 12 begin zorg ik dat ik met de draad eindig aan een van de zijkanten van het zakje. Het kan dus best zo zijn dat je nog even enkele steken moet doorhaken. Dit om er voor te zorgen dat de overgang van de halve stokjes naar de vasten, niet op de voorkant van het zakje valt.Zorg ervoor dat je eindigt met een half stokje.

Toer 12: Haak in de losse van de vorige toer een vaste, en haak vervolgens op ieder half stokje en op iedere losse van de vorige rij een vaste (26vasten).
Toer 13: Haak in iedere vaste een vaste (26 vasten) en hecht af met een half vaste.

Dan nog even een sliert van 50 losse haken, om daarmee het zakje dicht te maken. Deze rijg je door de openingen van de van het zakje die onstaan zijn door de halve stokjes en de lossen.Ik hoop dat het zo duidelijk is. Mochten er nog vragen zijn, dan hoor ik het graag :)

7 opmerkingen:

 1. leuk projectje voor tussendoor, en om weg te geven :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk!!!!!
  Ga meteen even "pinnen op Pinterest"

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie zakjes Evelien! Ik ga jouw patroontje zeker ook eens uitproberen en heb hem opgeslagen, bedankt voor het delen! ( moet eerst weer even naar de Action voor nieuwe zeepjes, de andere zijn al 'ingepakt':-)Grtzz..Maddy

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een lieve zakjes!
  Groetjes,
  Letty

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mailen lukt niet helaas. Ik kom na twee toeren nooit aan die 26 stokjes toe. Als je met 11 begint en je keert met daarmee 2x die halve stokjes aan de uiteinden kom ik uit evt. op 13 maar ik kom dan niet uit tot die 26 totaal. Wat doe ik verkeerd? mvg. Ilona Baken53@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je bent goed op weg hoor! Ik zal je even een mailtje sturen :)

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...